...polysyllabic...
Hello welcome to my online diary. Feel free to read and post comments!

The Posts

Entri terakhir tahun ni. Salam Maal Hijrah wahai Muslimin sekalian. :]
Wednesday, November 14, 2012 » 6:11 PM » 0Comment(s)

Assalamua'laikum dunia internet. Yes. Tomorrow is new year! Esok tahun baru.
Aku dah nekad nak buat azam untuk jadikan diri aku lebih baik daripada sekarang. Nak jadi anak, adik, kakak, kawan, sahabat, musuh dan manusia yang lebih superb daripada tahun-tahun sebelum ni.
Kalau diikutkan memanglah susah, tapi if we don't give a shot, macam mana nak tahu betul tak?
Berikut adalah azam-azam yang aku nak cuba gain:

  • Score lebih daripada pesaing-pesaing aku yang jumlahnya boleh tahan banyak. Nak dapat Dekan jugak!!
  • Nak cuba masukkan hasil tangkapan gambar kat site National Geographic. Manalah tahu kalau diorang nak publish betul tak?
  • Nak belajar masak lauk-pauk. Kari dan beberapa gulai dah tahu, nak cuba buat masak tempoyak, lemak, rendang pedas etc. Wish me luck dan doakan tak ada dapur yang terbako.
  • Nak cuba paint self-potrait black & white. Apa susah, tangkap gambo, lukih puas-puas! Haha
  • Cuba untuk jadi Pesilat dan nak buat self-achievement yang lebih baik daripada Taekwondo dulu! Masa Taekwondo dulu malas gila, masa training pun curi-curi balik, Sir mana nampak kalo aku balek awal sebab banyak orang. Silat ni sikit je orang datang. Even kalo nak ngelat sikit pun boleh kena detect. Hampeh
  • Gain pingat untuk UiTM ni. No matter lah dalam debat ke, Brass Band ke, Silat ke, janji pingat atau pencapaian. Kalau gangsa pun, gangsa lah. Doakan aku eh.
  • Nak gunakan masa secara berkualiti dan produktif. Nak kurangkan pengunaan Twitter, Facebook, Tumblr dan Sketchfu sekerap mungkin. Blogger? Entahlah. Rasanya nak selalu bukak sebab nak baca entri-entri gempak.
  • Cuba nak baca Yaasin setiap malam Jumaat. Aku dengar kalau buat amalan ni boleh hapuskan dosa-dosa minggu lepas. InsyaAllah akan ku buat sama ada sorang-sorang atau dengan member-member.
  • Make new friends! Ya. Nak dapatkan kawan-kawan lagi. Berkawan biar berjuta, berkasih biar tak ada. Ehh??
  • Cuba elakkan daripada angan-angan yang membinasakan diri dalam luar. Misalannya, nak jadi lebih tinggi, nak cari gaduh dengan budak kelas, lecturer etc.

doa awal & akhir tahun, baca dan insyaAllah dosa kita pada tahun lepas diampunkanNya :)

ps: Aku rasa inilah angan-angan azam tahun 1434 Hijrah ni. Aku memang berharap sangat-sangat azam-azam ni dapat direalisasikan dan bukan difantasikan. See ya next year.

Labels: , , , ,








© uniquelycorn™ 2017 | Powered by Blogger

My Profile

Dishonour to your cow. Now pour the tea.
View My Complete Profile
Page
C'mon. Have a click

Other Worldly
Rumors are made by people who just want attention from the person they made it about. :)
Tags and Labels
Time Bomb!!


· Wishes ·
Finish my degree
Balas jasa parents
Get a decent job
Control my temper
Be a better person
Me Elsewhere ♥
Ask me sh!ts
Click it!!
Hate me?
Say What You Want
Say something that please you. I accept both good and hate comment. Be a troll!!
Tweetz
I just want to pump up my blog and put this widget. I'm SO out of idea. Dammit
My house, my PROUD
SLYTH ERIN
{ wear }


Icons by » This fella.
Press Them
The Fray
All Time Low
Trivium
Evanescence
Breaking Benjamin