...polysyllabic...
Hello welcome to my online diary. Feel free to read and post comments!

The Posts

Melayu dan Silat.
Tuesday, November 13, 2012 » 3:30 AM » 0Comment(s)

Assalamua'laikum sekalian alam. Ha..Jam menunjukan pukul 3.10 pagi dan aku masih lagi tak dapat melelapkan mata yang 4 pasang nih.
Terpikirlah nak follow blog-blog yang ada entri fasal Silat atau mana-mana Seni Bela Diri yang lain. Tapi, bila cari je tag "Pencak Silat" atau "Silat", banyak yang bukan orang Melayu atau orang Indonesia. Sebaliknya Mat Saleh, tak kurang juga Awang Hitam dan lain-lain lagi.
Pelik betul kalau tengok masyarakat asing lebih minat seni tradisional ni rather than their own people. Which is Malays. Apa nak jadi ni hah?
Nak pupus dah ke silat nih? Nauzubilah. Mintak simpang beb. Takut kalau jadi macam ni. Malas nak sambung Taekwondo balik!
As I was told, KARISMA atau Karnival Sukan Mahasiswa UiTM dah makin tiba. Ya. MAKIN tiba. Dan aku tau, set-set Kijang Fighters tengah buat persediaan yang gempak gila kat rumah trainer diorang, Pok Su katanya.
Aku kat sini, dengan rendah hatinya nak doakan kejayaan Skuad Kijang Fighters yang mewakili UiTM Machang sekaligus represent UiTM Kelantan. Harap-harap, lepas cuti semsester ni tak de la yang patah tengkuk ke, tangan terkehel ke, atau loya badan. *Situ pulak budak neh*
Hati-hati la masa game, macam Mom aku selalu pesan kat aku, stay alert. Tapi masalahnya punya susah nak staykan alert tu. Memandangkan mata dah tak boleh nak tegak lagi, aku pendekkan aja entri ni.
Sume gambar ni aku jumpa masa nak cuci library tadi. Enjoy and keep on fighting para pesilat! :)

demo untuk hari Keusahawanan 1 UiTM 1 Malaysia, masa ni baru lepas hujan. Mattress pun basah seh

Training kat bilik tempur. Sebelum bilik tempur ni kena tukaq jadi bilik kuliah :(

Kem Self-Esteem kat Bachok 

Dengan ini, entri kali ini disudahkan dengan lafaz Assalamua'laikum...

ps: Takkan Melayu hilang di dunia!

Labels: , , ,








© uniquelycorn™ 2017 | Powered by Blogger

My Profile

Dishonour to your cow. Now pour the tea.
View My Complete Profile
Page
C'mon. Have a click

Other Worldly
Rumors are made by people who just want attention from the person they made it about. :)
Tags and Labels
Time Bomb!!


· Wishes ·
Finish my degree
Balas jasa parents
Get a decent job
Control my temper
Be a better person
Me Elsewhere ♥
Ask me sh!ts
Click it!!
Hate me?
Say What You Want
Say something that please you. I accept both good and hate comment. Be a troll!!
Tweetz
I just want to pump up my blog and put this widget. I'm SO out of idea. Dammit
My house, my PROUD
SLYTH ERIN
{ wear }


Icons by » This fella.
Press Them
The Fray
All Time Low
Trivium
Evanescence
Breaking Benjamin