...polysyllabic...
Hello welcome to my online diary. Feel free to read and post comments!

The Posts

Oh. Dah menang. Tahniah.
Wednesday, November 07, 2012 » 5:04 PM » 2Comment(s)

Assalamua'laikum. Hari ini, dengan rasminya, Encik Barrack Hussein Obama II, telah menjadi Presiden Amerika atau Presiden Dunia buat kali ke-2 berturut-turut dalam masa 8 tahun tanpa henti. Hebat tak mamat ni? Hinggakan Moyang aku kenal dia ni. "Kamu kenal tak bama?" "Apa dia moyang? Bama? Moyang kenal ke? O.O"

dah macam prefect skolah da aku tengok...

Macam biasa. Ada yang gembira, ada yang tak. Walaupun dia ni daripada Parti Democrat, tak semestinya dia ni elok dan masak. Tak semestinya Mitt Romney dari Republican, dia tu keji dan busuk. Tak. Parti tak melambangkan apa-apa pun. Sejak aku test-drive dalam bidang politik ni, *tak sampai setahun pun* banyak la jugak benda yang aku tahu. Macam seorang hamba Allah ni selalu cakap: "Don't judge a book by it's kulit."

tears of a Democrat

Ya. Okay, kat twitter tadi semak habis fasal kemenangan mamat Obama ni. Obamanism katanya. Sampaikan buat hashtag #Obama2012 lagi. Muslimin kat US pun tumpang gembira dengan kemenangan Obama. Sampai ada yang hampir hilang akal. *Yang ni metafora je, jangan la percaya sangat*
Macam tu la lebih kurang. Sebenarnya, memang semua orang patut tahu tentang benda yang dianggap remeh ni. Nama pilihan raya memang tak boleh dibuat main. Satu dunia perlu ambik tahu. Even Malaysian sekalipun. Sebab US salah satu kuasa Veto. So, anytime dia nak letup sebuah negara tu tak de hal sebab Israel tulang belakang diorang. All sources to gain power and authority dah ada celah kuku. Cuma nak keluarkan saje belum.

siap buat badge lagi. Malaysia? "buang duit la..buat bendera lagi bagus" :P

Sistem Presidential dan Federal memanglah sangat lain dan berbeza, tapi matlamat sama. Nak tolong, bantu dan ringgankan beban rakyat sambil majukan negara dari pelbagai sektor. Persoalannya, mampukah? Boleh ke buat benda yang sama tetapi mempunyai cabaran dan rintangan yang berbeza??
Contoh yang paling kumit. Pergi kedai sejauh 10km naik motor Ducati sambil menikmati ais-krim dengan pergi kedai 10km jalan kaki dalam keadaan hujan lebat dan seadanya. Sama tak? *Sape yang jawab sama memang la tak guna otak.*
Opkos la lain. Jadi, kepimpinan mamat ni tak mungkin sama, walaupun penyokong dia ni berjuta.
Oh ya. Tadi, cuba la ubah html blog ni. Punyalah payah habis. Sampai hardware tak funtion. Siol betui.

nampak tak betapa susahnya disitu

Dah la. Maleh nak taip manjang. Assalamua'laikum dan good day. Kita tunggu dan lihat serta berserah kepadaNya.

ps: Memang dah jangka Obama menang pun,

Labels: , , ,








© uniquelycorn™ 2017 | Powered by Blogger

My Profile

Dishonour to your cow. Now pour the tea.
View My Complete Profile
Page
C'mon. Have a click

Other Worldly
Rumors are made by people who just want attention from the person they made it about. :)
Tags and Labels
Time Bomb!!


· Wishes ·
Finish my degree
Balas jasa parents
Get a decent job
Control my temper
Be a better person
Me Elsewhere ♥
Ask me sh!ts
Click it!!
Hate me?
Say What You Want
Say something that please you. I accept both good and hate comment. Be a troll!!
Tweetz
I just want to pump up my blog and put this widget. I'm SO out of idea. Dammit
My house, my PROUD
SLYTH ERIN
{ wear }


Icons by » This fella.
Press Them
The Fray
All Time Low
Trivium
Evanescence
Breaking Benjamin