...polysyllabic...
Hello welcome to my online diary. Feel free to read and post comments!

The Posts

Kenapa ek?
Friday, October 26, 2012 » 8:09 AM » 2Comment(s)

Assalamualaikum! Haaa....tahu hari ini hari apa? Hari raya haji also known as hari raya aidiladha atau hari raya korban.
Tadi, aku baru je unfollow blogger-blogger yang selalu tak update blog diorang dan kalau post pun, paling cikai dua baris ayat. Pekebenda tu?! Kalau setakat dua baris adik aku yang lima tahun tu pun boleh buat! Menyemak bloglist aku je. Baik unfollow, betul tak? :P


Okay. Lepas je bangun subuh tadi, terus bukak blogger. Nak check la kononnya siapa ada tulis entri. Perghhh...ramai jugak yang dah siap post pasal aidiladha ni. Adala dalam sekebeng dua kebeng orang. Untuk pengetahuan semua, aidiladha ni amatlah berbeza dengan aidilfitri. *memang ar*
Sebab, kalo kita tanya mana-mana budak berhingus kecik, mesti diorang jawab yang hari raya aidilfitri tu lagi superb dari aidiladha. Sebabnya? Sebab kita. Ya. Ha'ah. Kita beb. Kita.
Zaman Nabi dulu, diorang sambut aidiladha lagi sepuluh kali ganda meriah daripada aidilfitri. Ini kerana diorang nak sambut kemenangan umat Islam. Aidilfitri pun sambut kemenangan. Tapi kemenangan tersebut tak lah sesuperb kemenangan aidiladha.
Kalau korang korek dalam-dalam, banyak yang ambik ringan hari raya ni. Tak macam aidilfitri. Berduyun-duyun baju, kuih, rendang dan lemak di perut. Kalau hari ni, ada yang sanggup tak ambik cuti. Kononnya, *ala, aidiladha ni nak sambut orang haji, so orang yang pegi haji je la yang patut sambut. I tak nak haji lagi, jadi tok seyy sambuk lar..* *wth????*
Macam tu pun boley? Kejadah apakah ini? Nilah orang Melayu.
Aku malas nak taip memanjang lagi. Kalau korang nak tahu lebih mendalam lagi tentang makna aidiladha, korang boleh rujuk surah Ash-Shaffat 101-111 atau direct terus ke sini.
I guess that's it. Assalamua'laikum dan selamat membuat pengorbanan dan selamat cuti semester buat kawan-kawan, musuh-musuh dan secret-secret admire ku semua. *macam la ada secret admire. HAKKTUIHH*

Labels: , , , ,








© uniquelycorn™ 2017 | Powered by Blogger

My Profile

Dishonour to your cow. Now pour the tea.
View My Complete Profile
Page
C'mon. Have a click

Other Worldly
Rumors are made by people who just want attention from the person they made it about. :)
Tags and Labels
Time Bomb!!


· Wishes ·
Finish my degree
Balas jasa parents
Get a decent job
Control my temper
Be a better person
Me Elsewhere ♥
Ask me sh!ts
Click it!!
Hate me?
Say What You Want
Say something that please you. I accept both good and hate comment. Be a troll!!
Tweetz
I just want to pump up my blog and put this widget. I'm SO out of idea. Dammit
My house, my PROUD
SLYTH ERIN
{ wear }


Icons by » This fella.
Press Them
The Fray
All Time Low
Trivium
Evanescence
Breaking Benjamin