...polysyllabic...
Hello welcome to my online diary. Feel free to read and post comments!

The Posts

Aku dan UiTM Machang punya aktiviti.
Friday, October 05, 2012 » 4:44 PM » 0Comment(s)

Assalamua'laikum! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Hari ini, dengan rasminya saya bebas dari CSC 253 aka Interactive Multimedia course!!
Rasa-rasanya memang agak lama la jugak aku tak update blog burok ni. Tak silap aku, selepas puasa kan? Ha'ah.. kalau nak dikenang balik, memang banyak gila aktiviti dan situasi-situasi yang patut aku ludah luahkan dalam blog ni... Almaklumlah, kaki blogger. *blogger lah sangatt*
Meh aku flashback balik...masa awal bulan 9, ada banyak gila program MPP aka Majlis Perwakilan Pelajar atau lebih dikenali sebagai INTERIM. *jujurnya aku tak tau apa maksud interim ni*
Ada program EidinFest, merdeka raya la kiranya program tu. Macam-macam lah. Payah la nak tulis..nak upload gambar pun dah la berejam nak tunggu...almaklumlah, dalam hutan. Memang amat susah lah nak cari intenet.
Masa 6-7 hari bulan tu, Kijang Fighters aka Pesilat Pencak UiTM Machang, pergila MSN atau Majlis Sukan Negara untuk dapat sedikit ilmu daripada atlet-atlet silat olahraga kebangsaan. Perghh!! Seronok abis. Memang badan memulas tak tentu pasal, kaki jangan cakap lah.. Memang rasa bebirat bila nak tidur tu. Tapi haritu training tak lama sangat sebab hari Jumaat. Biasa la, mesti half-day je. Lepas Asar, kitorang pergi la Putrajaya nak jogging lah kononnya. Achap aka Presiden n abang long kitorang pun bawak la kitorang kat tempat tu...jeng jeng jeng jeng jeng...agak-agak kitorang jogging tak? TAK LAA.....nama pun Putrajaya. Sapa nak jogging kat tempat lawa cam tu? Keje nya menggambar dan bergelak dan bersuka-beria.
Malam tu, after dah beriang-ria di Putrajaya, kitorang terus straight ke IPB. Nak pergi friendly match ni, tapi muka diorang tu macam tak de benda je. Panas je aku tengok. Muka semua rilek-rilek dan muka-muka yang boleh dikatakan sangat tenang dan tenang.

dengan star-star MSN. Nampak tak kat situ ada Fauzi Khalid? Huahuahuahuahua!!!!

Kalau aku....huh! Dah nak tercabut kaki aku tahan gemuruh. Bila sampai je IPB, aku heran sangat kenapa tak de bilik tempur atau bilik training. Rupa-rupanya, diorang berlatih di atas tar! Yea! TAR! Bukan kolej TAR, tapi tar jalan. Macam tak betul bunyinya tapi itulah bunyinya yang betul. *betul ke apa yang aku tulis ni??*
Instructor pada malam tu ialah Cikgu Midon. Cikgu ni pada mulanya memang macam military aka Hitler punya adik. *Misai Cikgu pun nak dekat sama daa.. :P* Garang! Menjerit-jerit! "Bukannya selalu berlatih atas tar, asyik duduk dalam bilik je, biar mati sel-sel kaki tu!*" Cikgu cakap macam tu bila nampak skuad kitorang tak biasa dengan cara diorang. "Sekarang awak kat tempat saya, ikut cara saya." Hua!! Nampak tak kat situ...
Bila kak Eqa, Vice-President, lalu kat aku, aku secara spontannya "seksa kak". Dia cakap "ini baru sikit, belum heavy lagi" Ya. Belum heavy lagi tu semua. Akan ku hadapi segala training heavy-heavy semester depan untuk mem-fit-kan badan aku ni...*walaupun aku tau benda ni agak mustahilll*
Lepas je warm-up, tiba lah saat match...aku pun tak terkecuali masuk match...tapi urgh....banyak kali kot jatuh...dua kali tak silap aku. jatuh atas tar, memang sedap lah. Dah la dia tumbuk memang power. Tapi, malam tu memang membawa sejuta kenangan..Paling tak boleh bla sekali when Amin kena hentak ngan lawan dia sampai terjelepuk atas tar..biul kejap kepala budak tu. Siku berdarah..kesian pulak aku tengok. Tapi, bagus jugak untuk dia. Biar kasi rasa sikit sakit tu macam mana...(-.-#)

ni semua tengah terko-ya dengan kehenseman n kecomelan masing2..huahuahua

Bila time nak tutup gelanggang, Cikgu Midon cakap "malam ni ada tak kecederaan yang sampai ke ICU?" kitorang semua geleng...dia cakap biasa la kalau dah main benda fighting sport ni. Luka dan lebam tu lah makanan ruji kita. Betul apa yang Cikgu cakap tu. Bak kata Cikgu Jazwan aka cikgu yang ajar kitorang defensive pulak, kalau tak sakit, tak ingat.
Aku rasa itu je kot apa yang aku nak tulis petang ni. Oh ya, Final dah mula. Start 2 haribulan.. BEL120 mula dulu, harini CSC253..kat dewan pro. Sekali ngan budak CS part 3. Terkesima jugak bila exam ngan senior ni. Kak Imah dah la tau aku exam ngan dia sekali. Dia boleh cakap otak aku senget bila dah habis exam. Siot betul. :P
Ahad ni CTU101 atau agama. InsyaAllah boleh. Goreng la kalau tak boleh sekali pun. Tak kan nak biar kosong je kertas priksa tu. Betul tak?
Akhir kata dari saya, Majulah sukan untuk negara...*ewah-ewah..koyanya*
Diharapkan juga agar semua dapat buat lek-lok final exam ni. Aku harap ada la yang sudi mendoakan kesejahteraan keluarga DiPAC dan keluarga Pencak aku ni...cheh...ayattt tak bleh blah bhai..hohohohohoho~
I think that it for now. So um...buat la apa yang korang rasa elok untuk mengupgrade korang punya hidup. Assalamua'laikum n hidup Arsenal

Labels: , , , ,








© uniquelycorn™ 2017 | Powered by Blogger

My Profile

Dishonour to your cow. Now pour the tea.
View My Complete Profile
Page
C'mon. Have a click

Other Worldly
Rumors are made by people who just want attention from the person they made it about. :)
Tags and Labels
Time Bomb!!


· Wishes ·
Finish my degree
Balas jasa parents
Get a decent job
Control my temper
Be a better person
Me Elsewhere ♥
Ask me sh!ts
Click it!!
Hate me?
Say What You Want
Say something that please you. I accept both good and hate comment. Be a troll!!
Tweetz
I just want to pump up my blog and put this widget. I'm SO out of idea. Dammit
My house, my PROUD
SLYTH ERIN
{ wear }


Icons by » This fella.
Press Them
The Fray
All Time Low
Trivium
Evanescence
Breaking Benjamin